X
Предстоящо събитиe

НОЩ НА ЗВЕЗДИТЕ

Щастливи сме да обявим Единадесети годишни награди на фондация "Енчо Керязов".


БИЛЕТИ ТУК

Основател


Енчо Керязов
Роден в семейството на учители, Енчо Керязов се запознава с акробатиката на 6-годишна възраст.

Силният му темперамент, обаче го насочва към цирковото изкуство, а енергията му го изтласква извън границите на България.

Така в годините първо като акробат, а след 2000 г. и със самостоятелна кариера на еквилибрист, Енчо Керязов завладява големите арени на някои от най-добрите циркове в света.

Носител е на множество престижни награди, сред които два пъти „Цирков артист на годината“, веднъж в Холандия а след това и в Германия, „Сребърна звезда“ – Франция и „Сребърен клоун“ на световния цирков фестивал в Монте Карло.

Приет е в Галерията на легендите на Световното акробатично общество, на пищна церемония в Лас Вегас. А в България е вписан в първото издание на енциклопедията „1000 причини да се гордеем, че сме българи“.

През 2011 г. става лице на австрийска пощенска марка с номинал 70 евро цента. На 24 май 2012 г., в чест на Деня на българската просвета и култура и по предложение на Съюза на артистите в България, е удостоен с отличието „Златен век“.

През 2013 г. получава приза „Сребърна мечка“ на международния цирков фестивал в Ижевск, столицата на сибирската Република Удмуртрия, със своя коронен номер – силова еквилибристика. До 2016 г. работи на някои от най-звездните и впечатляващи сцени в света.

Общува с личности като принцеса Стефани на Монако, Роджър Федерер, Арнолд Шварценегер, Джералдин Чаплин и още много други. През 2010 г. основава своята фондация, за да подпомага българските талантливи деца в техния стремеж да постигат върхове в образованието, изкуството и спорта.