ДЕЯН ХАДЖИ-МАНИЧ

Той учи в 8-ми клас на Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ гр. Варна. Обича предизвикателствата и непримиримо преследва целите си. През 2019 г. участва в международния турнир по информатика в Румъния и печели бронзов медал, като се състезава с по-големите и опитни от него състезатели от националните отбори старша възраст, които са участвали в Международната олимпиада. Вярва, че побеждава, когато има високи цели.

Ето какво ни каза Деян:
Участвам в състезания по математика, информатика и физика. Това изисква сериозен обем от знания и решаване на много задачи. Истината е, че подготовката поглъща доста от свободното ми време, но това, което ми дават състезанията е много: много пътувания, много приятелства, много хоризонти, много признание, много страст към науката.
Обичам да разпускам като играя футбол или тенис на маса. Харесва ми да прекарвам време сред природата в разходки и разговор с приятели. Любимо занимание са ми компютърните игри - с тях попадам в различни ситуации, а това е много забавно. Забавно е и да чета – книгите са пълни с образи и светове и провокират въображението ми. Предпочитам фантастика, уестърн и детективски романи.
Бих работил за много каузи. Иска ми се да мога да помагам на по-малките от мен, които се занимават със състезателна математика и информатика, да разработя платформа, която да им бъде полезна и удобна за ползване.
На моите връстници пожелавам да бъдат себе си, да правят това, което им харесва . Да са упорити, трудолюбиви и най-вече смели!