Деветите годишни награди на Фондация "Енчо Керязов" са сбъднатата мечта на 12 талантливи млади българи! Кои са те?

ВИКТОР ВЛАДКОВ

Пианист. По собствено желание започва да свири на пиано на 4 годишна възраст. От 12 години Виктор е ученик в класа по пиано на клавирния педагог Елена Юлиянова към Школа по изкуствата „Емануил Манолов“ при Народно читалище „Искра 1860“ гр. Казанлък. За това време постижението на Виктор са 80 първи и специални награди, 3 Grand Prix на национални и международни конкурси, като на някои е утвърден ежегоден фаворит. През последните 3 години е първи на конкурси в Лондон, Залцбург, Виена, Ню Йорк, Рим, Париж, Брюксел и София и е участвал в заключителните гала-концерти там. През 2019 г. повтори първенството си на клавирните конкурси в Лондон, Париж и Ню Йорк , като участва с успех в заключителния гала-концерт в Карнеги хол –Ню Йорк. Ежегодно участва в национални конкурси под егидата на МОН и Министерството на културата. Участва като солист на Софийската и Сливенската филхармония. Посещава майсторски класове при именити клавирни педагози у нас и в чужбина.
Виктор сподели с нас:
В свободното си време, освен че свиря на пиано, слушам музика и чета книги. Карам ски и тренирам тенис на корт, а по време на лятната ваканция плувам.
Мечтая да завърша отлично средното си образование в любимия си град Казанлък и да реализирам бъдещите си планове, един от които е в града на розите и тракийските царе да бъде поставено началото на благотворителна акция за събиране на средства за закупуване на роял за концерти, с което да се привлече интересът на младите хора към класическата музика.
На всички мои връстници казвам: „Не спирайте да се трудите, не губете мотивация и винаги носете в себе си неугасващия огън, упоритостта и амбицията за покоряване на нови и по-високи върхове. Нека заедно да пазим и разпространяваме благородната идея на г-н Енчо Керязов за поощряване на талантите на България!“.