ВИКТОР БАЛТИН
Номиниран в категория Образование

Той учи в ППМГ "Акад. Никола Обрешков" гр. Бургас. По думите на ръководителя на училищните отбори по математика и математическа лингвистика, г-н Динко Раднев, пред Виктор има бъдеще за блестяща научна кариера. В момента той е един от най-добрите млади математици и най-добрият в училището в областта на математическата лингвистика.
Ето какво ни каза Виктор:
Водя школата по математическа лингвистика в училище и подготвям съученици за състезания. В свободното си време обичам да чета новини от света и художествена литература и да играя на компютърни игри.
Обичам да пътувам и да се запознавам с нови хора от различни култури.
Моето хоби е музиката. Преди свирех на пиано и на китара, а в момента съм се съсредоточил в пеенето.
Водя хумористична страница за тийнейджъри в социалните мрежи.
Според мен, през следващите години напредването на технологиите ще е ключово за развитието на човечеството и затова искам да се занимавам с разработването на изкуствен интелект. Технологиите могат единствено да подобряват живота ни, стига да ги ползваме разумно, така че не изключвам да се занимавам и с обучаване на хора. Понеже светът ще се променя с огромна скорост, приспособимостта и критичното ни мислене ще са с изключителна стойност.
Пожелавам на моите връстници никога да не се предават! Да имат вяра в утрешния ден и да се занимават с това, което обичат.