Той е едно от най- позитивните лица на телевизията в последните години.

Той е един от най-запомнящите се и въздействащи гласове на ефира.

Той е магнетичен образ и и въздействащ актьор.

За нас е удоволствие да Ви представим водещия на тазгодишната Нощ на звездите - Ненчо Балабанов!

Роден е през 1980 г. в град Котел, в семейството на майка счетоводител и баща инженер. Средното си образование завършва в Техникум по електротехника и електроника в Сливен със специалност “Промишлена електроника”. Същата година кандидатства в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и в Нов български университет със специалност “Поп пеене”. Приет е и на двете места, но избира НАТФИЗ, където завършва специалност “Актьорство за куклен театър” в класа на Румен Рачев.

През 2000 г., докато учи в НАТФИЗ, получава покана от БНТ да прави дублажи. Малко по-късно е поканен и от “Александра Филмс”. Първият му синхронен дублаж за филм е „Мулан“, където озвучава Линг. През 2001 г. е поканен да играе в Младежки театър “Николай Бинев”. Успоредно с това, заедно със своите колеги, прави куклени представления, с които участва в много фестивали у нас и в чужбина.
От есента на 2009 г. е режисьор на Музикалната продукция на студио Доли. Също така адаптира на български език текстовете на песни във филмите на студиото. Сред сериалите, върху които е работил, са „Финиъс и Фърб“ и „Време за приключения“. Неговият глас е този, който вдъхва живот на редица анимационни герои. През 2013 г. е нает за глас на предаването „Най-хубавите години от нашия живот“ по БНТ 1.
Набира огромна популярност в обществото с поразителната си имитация на министър-председателя на България г-н Бойко Борисов. От 2014 г. е един от водещите на предаването „Милион и две усмивки“. Той е един от участниците и победител в третия сезон на „Като две капки вода“. През 2016 г. е водещ на предаването „Господари на ефира“, а малко по-късно е поканен и да води формата „Пееш или лъжеш”. През 2019 г. участва в шоуто на Нова телевизия „Маскираният певец“, под маската на Кукера.
През 2017 г. Ненчо бе част от магията на “Нощ на звездите”. Сега отново е тук, за да се качи на звездната сцена на уникалния спектакъл “Нощ на звездите 2020”. С кого ще си партнира като водещ? Предстои ни да научим!

Очакваме Ви в зала “Арена Армеец” на 21.03. 2020 г. в 19:00 ч. ! Билети в мрежата на IPASS, EasyPay, OMV.

Това може да се види само в България и само в София!

Едно ЕДИНСТВЕНО представление, в което участват най-големите звезди на световния шоу бизнес.

В ДЕВЕТАТА НОЩ НА ЗВЕЗДИТЕ…

Подкрепи българските можещи деца!
Ела и бъди част от най-зрелищното събитие в България!

Очаквайте деветата "Нощ на звездите" на Фондация „Енчо Керязов”!

Билети IPASS - https://ipass.bg/e/3-nosht-na-zvezdite-2020

#ipass.bg