Циркът - онази бляскава арена , на която мечтите ни приемат форма. Мястото, което ражда вълшебства и там, под купола, всичко е възможно..... И когато говорим за цирк, то несъмнено изкача образът на онзи великолепен, винаги усмихнат и готов да ни зашемети от смях. Артистът, който владее сцената. Мостът, между магията на цирка и емоциите на публиката. Най-важният образ на комедията - негово величество КЛОУНЪТ!
Наталино Джани Уеска , известен днес като Фумагали е роден на Коледа 1956г в Генуа, Италия в семейството на австриец и испанка. Семейството се преселва в Италия от Грац, търсейки убежище, когато на власт идват нацистите.
Първоначално Джани (Фумагали)излиза на арената представяйки акробатични номера, заедно със своя брат Дарис. Feller boys се харесват на публиката и се радват на огромен интерес и бляскава международна кариера. Джани (Фумагали) обаче, носи комедията в душата си и между акробатичните номера винаги вмъква клоунски мотиви и комична акробатика.
Малко по-късно, през 1994 г. директорът на известния цирк Ронкали, наема Джани да замени бившия клоун в цирка. Именно това е времето, когато Джани се превръща във ФУМАГАЛИ(име, взето от неговия баща) и започва да изучава тайните на класическото клоуниране, учейки се от легендарния клоун whiteface -Франческо Кароли. Колелото на късмета за Фумагали бързо се завърта и той се превръща в абсолютна сензация.
През 2001 г. е поканен на Международния цирков фестивал в Монте Карло, където печели престижната награда „Сребърен Клоун”. Същата година той гастролира в Германия с Circus Fumagalli, който управлява заедно с брат си само един сезон. След това, отново заедно със своя брат създават изцяло клоунски номер и с него покоряват едни от най-престижните циркови арени в света - включително Cirkus Benneweis , Circus Knie , Cirque d'Hiver - Bouglione в Париж, Circus Carré в Амстердам, Big Apple Circus. Гостуват често и в хитовото френско телевизионно шоу „ Le plus grand cabaret du monde“ .
Върхът идва прз 2015 г., когато заедно с брат си Дарис печелят най-престижната циркова награда "Златен Клоун" на фестивала в Монте Карло.
Аплодисменти, г-н Фумагали! България Ви очаква!

Това може да се види само в България и само в София!

Едно ЕДИНСТВЕНО представление, в което участват най-големите звезди от световния шоу бизнес.

В ДЕВЕТАТА НОЩ НА ЗВЕЗДИТЕ…

Подкрепи българските можещи деца! Ела и бъди част от най-зрелищното събитие в България!

Очаквайте деветата Нощ на звездите на Фондация „Енчо Керязов”!

Билети IPASS - https://ipass.bg/e/3-nosht-na-zvezdite-2020Т

#ipass.bg

— в/във Арена Армеец София.