Вярност, дълг, храброст, безкористност, достойнство, не са просто ценности, те са отношение и път. Те са приоритет и чест за мъже, избрали да служат на Родината! Те са гордост и отговорност към честта на българския народ и държавата - техните успехи и авторитет!
Дами и господа, за нас е ЧЕСТ да Ви представим НАЦИОНАЛНА ГВАРДЕЙСКА ЧАСТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
Националната гвардейска част е приемник на създадената през 1879 г. лична гвардия на княз Александър І Батенберг. Със създаването на държавата и встъпване в длъжност на новия княз, възниква необходимостта от изграждане на специална военна част с охранителни и церемониални функции. През годините гвардейската структура се разраства от 150 души в началото до 600 души през 40-те години на ХХ век. Специалното отношение на всички държавници към гвардейските части се изразява в приоритетното й снабдяване с най-модерното въоръжение и снаряжение, с най-добрите коне. Мисията на Националната гвардейска част днес е не само да представя най-добрите войнски традиции и ритуали, но и да бъде център за тяхното възраждане и обогатяване в името на съхраняване и утвърждаване на националната идентичност.
Гвардейската униформа в повечето страни на света е символ не само на самата армия, но и най-колоритната емблема на държавността. Българската униформа не е променяна от 1883г. Като заслугата за нейното създаване имат първият български княз Александър І и командирът на Княжеския Конвой – Александър Мосолов.
Като елитни части гвардейците са не само в първата линия на всички паради, юбилейни чествания и тържества, но и първи при връчване на бойните знамена. Те са единствената войскова единица с право да носи както личния флаг на владетеля, така и официалното бойно знаме на българската армия.
Гвардейският представителен духов оркестър към Националната гвардейска част е уникален по своята същност. Неговият професионализъм и високо майсторство съчетават изпълнението на произведения от широк музикален диапазон – от невероятното богатство на ритми и звучене на българската народна музика до военните маршове, класика, естрада и джаз.
С годините от този оркестър израстват и се развиват едни от най-видните наши композитори и диригенти. Гвардейският представителен духов оркестър се изявява като първокласен художествено-изпълнителски колектив. Безспорни са неговите заслуги за естетическото и музикално възпитание на българските войни. Наред с церемониалните функции оркестърът развива активна концертна дейност и има успешни и незабравими участия на международни фестивали на военните духови оркестри в Германия, Франция, Унгария, Израел и Русия.
Това може да се види само в България и само в София!

Едно ЕДИНСТВЕНО представление, в което участват най-големите звезди от световния шоу бизнес.

В ДЕВЕТАТА НОЩ НА ЗВЕЗДИТЕ…

Подкрепи българските можещи деца! Ела и бъди част от най-зрелищното събитие в България!

Очаквайте деветата "Нощ на звездите" на Фондация „Енчо Керязов”!

Билети IPASS - https://ipass.bg/e/3-nosht-na-zvezdite-2020Т

#ipass.bg