"Нощ на звездите" 2020 е сбъднатата мечта на 12 талантливи млади българи, финалисти в Деветите годишни награди на Фондация "Енчо Керязов"! Те ще получат своите награди на 21 март, на голямата звездна сцена!
Кои са те?

АНАСТАСИЯ БАЛАБАН
Номинирана в категория Спорт

Състезателка по джудо. През 2019 година на европейското първенство за кадети във Варшава и на Европейски олимпийски фестивал, печели сребърните медали в категория 44 кг , а на световното първенство в Алмати, Казахстан се класира на 5-то място.

Какво ни каза Анастасия:
През свободното си от тренировки време обичам да се занимавам активно с това, което ми доставя удоволствие. Ходя на йога и зумба, търся в града нови за мен места, скрити от очите на забързаните хора, запознавам се с историята, културата и традициите на София, посещавам театри, музеи и галерии, чета книги.
Много обичам да пътувам и спортът много ми подпомага в това. По време на международните турнири, винаги използвам възможността да се запозная с местната култура, история и традиционна кухня.
Смятам че спортът дава много повече, отколкото взима. Той не ме ограничава само в една сфера на дейност. Имам възможност непрекъснато да уча и да се развивам.
Винаги си казвам, че не знам какво ще се случи във всяка следваща минута и какво предизвикателство животът ми готви в утрешния ден.