Logo
Logo
Logo
BG
ENG

Стоян Янкулов - Стунджи

Дата на публикуване 29.01.2019

Ударите на сърцето в ритъма на тъпана

Тъпан.... Музика.... Толкова е българско.. И вълшебно! Ритъмът от този прекрасен български инструмент, сякаш отмерва ударите на сърцето и никога, ама никога не ни оставя безразлични! И когато говорим за тъпани и вълнуващи ритми от ударни инструменти, несъмнено изниква едно име.... Големият Стоян Янкулов - Стунджи!

Изключителен музикант, свири на тъпан, перкусии, тарамбука, дръмбой, барабани и пиано. Сякаш музиката изпълва вените му!

Роденият в град Елин Пелин, Стоян, показва таланта си още в ранна детска възраст и едва 8 годишен, започва първите си уроци по пиано. Завършва музикалното училище "Любомир Пипков", а по-късно и Държавната Музикална Академия "Панчо Владигеров" със специалност "Ударни инструменти".

Стунджи умело разчупва стереотипа на традиционното свирене на ударни инструменти, като прилага нестандартни музикални техники и новаторски идеи. Съчетава традиции и иновации в уникални ритми. Разкрива пред зрителя неограничено разнообразие на богатата българска музика. Свири с рок и джаз формации, фолклорни състави и фюжън групи.

Концертира на сцени по целия свят, презентирайки богатото културно-музикално наследство на България в страни като САЩ, Канада, Турция, Япония, Русия, Италия, Финландия, Германия и други. Участва в проекти с Теодосий Спасов, Милчо Левиев, Иво Папазов и много други. А заедно с Елица Тодорова и тяхната песен "ВОДА", взривяват престижния конкурс "Евровизия". Сред последните му изяви се откроява симфоничният концерт "Симфони джаз", където участва заедно с Ангел Заберски и под диригентството на Григор Паликаров.

Стоян прие поканата за участие в тазгодишната "Нощ на звездите", с изключителен ентусиазъм и като един истински музикален великан, написа музика специално за събитието. И то каква?! Заедно с няколко тъпанджии от оркестър "Чинари", ще свирят в стил БРЕЙК и ще ни направят свидетели на нещо изключително!

До 23 март, ще оставим само въображението ни да подсказва на какво ще се насладим!

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo